maanantai 5. toukokuuta 2014

Strawberry cheesecake -muffinit

Nyt valoisten aikojen koitettua ja muutosta selviydyttyämme riittäisi kuvia ja reseptejä enemmän kuin ehdin blogata. Pääsiäisbrunssin herkkujakin on vielä bloggaamatta! Palataan siis pääsiäissunnuntaihin, jolloin leivoin mansikkajuustokakkumuffineja eli -muffinsseja eli -kuppikakkuja eli cupcakeseja.

Vaniljaisen muffinin sisällä piilottelee juustokakkusydän ja puolikas mansikka.

Päällepäin strawberry cheesecake -muffinit näyttävät melkein kuorruttamattomilta vaniljakuppikakuilta. Vain pieni kellertävä kohta kertoo pinnan alla piilottelevasta tuorejuustosydämestä. Maultaan muffinit ovat makeita ja vaniljaisia, ja mansikka ja tuorejuusto tuovat niihin raikkautta. Muffinit todettiinkin herkullisiksi: kaikki kaksitoista muffinia katosivat neljään suuhun pääsiäissunnuntain House of Cards -maratonin aikana.

Aika vakuuttavasti italialaiset luomumansikat oli pakattu.

 Inspiraation muffineihin antoivat käsiini saamani luomumansikat, jääkaapin tuorejuusto- ja ricottajämät (käytin molempia 75 grammaa) sekä tämä ja tämä resepti.

Strawberry cheesecake -muffinit (12 kpl)

Muffinitaikina:
  • 125 g voita (huoneenlämpöistä)
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljauutetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
Juustokakkutäyte:
  • 150 g tuorejuustoa
  • 1 munankeltuainen
  • 3 rkl tomusokeria
Lisäksi: 6 tuoretta mansikkaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja vaniljauute maitoon. (Mikäli käytät vaniljasokeria vaniljauutteen sijaan, vaahdota se voin ja sokerin kanssa.) Sekoita taikinaan ensin puolet jauhoista, sitten puolet maidosta, loput jauhot ja viimeiseksi loppu maito. Sekoita hyvin mutta älä ylimääräistä. Vuoraa 12-paikkainen muffinipelti muffinivuoilla ja jaa taikina vuokiin.

Paina puolikas mansikka kuhunkin vuokaan.

Valmista juustokakkutäyte sekoittamalla tuorejuusto, keltuainen ja tomusokeri tasaiseksi. Lusikoi täyte muffinivuokiin mansikoiden päälle.

Paista noin 25 - 30 minuuttia, kunnes muffinit ovat pinnaltaan kullanruskeita.

Mansikoita!

Tuorejuustotäyte lusikoidaan muffinien pinnalle, mutta painuu taikinan sisään muffinien noustessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti