perjantai 2. toukokuuta 2014

3 + 1 totuutta amerikkalaisista pannukakuista

1) Parhaat amerikkalaiset pannukakut syntyvät reseptillä, jonka löysin kauan sitten Jensenin kiusaus -blogista. Uunittomassa pariisilaisasunnossa päätin suosikkipuuhani leipomisen korvikkeena nousta amerikkalaisten pannukakkujen mestariksi. Tuolloin testaamistani resepteistä parhaaksi osoittautui tämä Hanna Jensenin alunperin MeNaiset-lehdestä nappaama ohje. En nyt ole muutamaan vuoteen muita reseptejä kokeillutkaan. Kuten jo vanhassa blogissani tilitin, ohjeen parhaus perustuu pulskaan lopputulokseen ja helppoon valmistamiseen (ei sisällä valkuaisvaahtoa tai muuta kikkailua).

Reseptillä tulee 4 - 6 keskikokoista pannukakkua eli sopivasti kahdelle syöjälle.

Amerikkalaiset pannukakut (4 – 6 keskikokoista pannukakkua)
  • 2 dl jauhoja
  • 1 tl tummaa sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 1 muna
  • 2 1/4 dl piimää (tai filmjölkiä Ruotsissa)
  • 2 rkl voisulaa
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vatkaa muna toisessa kulhossa vaahdon kaltaiseksi ja lisää siihen piimä ja voisula.
Yhdistä kuivat aineet ja piimäseos. Älä sekoita liikaa. Taikinan tulee olla lusikalla nostettavaa, melkein puuromaista.
Paista voissa. Paras lopputulos tulee valurautapannussa hitaasti paistamalla.

2) Amerikkalaiset pannukakut eivät välttämättä vaadi sattumia, mutta toisinaan ne ovat paikallaan. Joskus viitisen vuotta sitten oli olemassa Wikipedian-kanssa kilpailemaan pyrkinyt sivusto, joka kai erosi Wikipediasta siten, että vain artikkelin nimetty asiantuntijakirjoittaja sai muokata tekstiä muiden kommenttien perusteella. Ensimmäinen (ja ainut?) tuolla sivustolla lukemani artikkeli käsitteli amerikkalaisia pannukakkuja. Artikkelista opin, että pannukakkujen sattumia ei tule sekoittaa taikinaan. Suklaapalat painuvat kulhon pohjalle ja päätyvät kaikki viimeiseen pannukakkuun ja pakastemustikat värjäävät taikinan siniseksi. Sattumien tasainen jakautuminen ja pannukakkujen kaunis ulkomuoto valmistetaan lisäämällä sattumat pannukakkuihin vasta pannulla. Todellinen hifistelijä peittelee vielä suklaapalat, jotta ne eivät pääse palamaan pannukakun kääntämisen jälkeen. Kuvat havainnollistavat.

Sattumat asetellaan pannulle lusikoituun taikinaan..

...ja veitsenkärjellä tai lusikalla levitetään taikinaa suklaapalojen päälle. Kuplat kertovat pannukakun olevan valmis käännettäväksi.

3) Tumma suklaa on klassikko pannukakuissa, mutta henkilökohtaiseksi suosikikseni nimeän mansikka-valkosuklaapannukakut. Mansikka-valkosuklaapannukakut nousivat tietoisuuteeni ollessaan päivän erikoisuus pariisilaisessa Breakfast in America -dinerissa. Parhaita!

Mansikat + valkosuklaa = <3

4) Parhailta amerikkalaiset pannukakut maistuvat suolaisen voin ja makean vaahterasiirapin kanssa. Tämänkin opin Breakfast in Americasta, jossa tosin pannukakkujen hintaan kuuluu vain voipala ja ällö pannukakkusiirappi. Eurolla sai onneksi aitoa vaahterasiirappia. Valitse aina vaahterasiirappi pannukakkusiirapin sijaan!

Voi + vaahterasiirappi = <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti