sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Sorbettikesä

Jäätelökoneeni pyörittää säännöllisesti jäätelömassaa, kun taas sorbettien tekeminen on jäänyt vähemmälle. Viime viikolla valmistamani nektariinisorbetin ihanuus sai minut katumaan aiempaa sorbettien väheksyntääni. Tämän jälkeen pakastimeen onkin ilmestynyt jo kotitekoista luumusorbettia ja kuohuviinillä maustettua mansikkasorbettia. Näistä kumpikaan ei kuitenkaan noussut aivan unelmanpehmeän ja lempeän nektariinisorbetin tasolle. Tässä siis nektariinisorbetin resepti ja lupaus jatkaa sorbettikokeita.

Resepti perustuu Linda Lomelinon aprikoosisorbetin reseptiin, joka löytyy kirjasta Lomelinos glass.



Nektariinisorbetti
  • 4 - 5 kypsää nektariinia (500 g ilman kiviä)
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 1/2 del sokeria
  • 1/2 - 3/4 rkl amarettoa (mantelilikööriä)
Halkaise nektariinit ja poista kivet. Pilko kattilaan ja lisää vesi. Keitä 5 – 10 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Lisää sokeri ja keitä vielä minuutin ajan, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä.
Soseuta nektariinit. Jäähdytä jääkaapissa täysin kylmäksi.
Sekoita amaretto kylmään hedelmäsoseeseen ja valmista sorbetiksi jäätelökoneessa.


Mites muilla, jäätelö- vai sorbettikesä?

1 kommentti:

  1. Kiitos tosi maukkaasta reseptistä. Olen muutaman kerran tehnyt tätä. Amareton korvasin Amarettosiirapilla😋

    VastaaPoista