torstai 3. huhtikuuta 2014

Porkkana-linssisosekeitto

Ruokabloggaamista suunnitellessani eivät sosekeitot olleet ensimmäisenä mielessäni. Eilen valmistamani herkullinen ja täyttävä porkkana-linssisosekeitto ansaitsee kuitenkin paikkansa blogissa. Punaiset linssit tekevät keitosta perussosekeittoa proteiinipitoisemman, ja porkkanoiden kanssa soseutettuna linssien suutuntuma on samettinen. Raikkaan maun salaisuus on sitruunamehu ja turkkilainen jukurtti, jotka yhdessä tuovat tarvittavaa vastapainoa porkkanoiden makeudelle ja linssien maanläheisyydelle.

Pasilla-chilin purkki neuvoo ripottelemaan chililastuja keittojen päälle. En yleensä koskaan muista.

Porkkana-linssisosekeitto (neljälle)

rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 tl korianterinsiemeniä
500 g porkkanaa
2,5 dl punaisia linssejä
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
suolaa
pippuria
0,5 sitruunaa
1 dl turkkilaista jukurttia

Hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja pilko porkkanat.
Kuumenna tilkka rypsiöljyä kattilassa. Kuullota sipuleita ja inkivääriä muutama minuutti. Lisää korianteria ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan. Lisää porkkanat ja jatka vielä kuullottamista.
Huuhtele linssit ja lisää kattilaan. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla kannen alla kunnes porkkanat ovat pehmenneet, noin 20 minuuttia.
Nosta kattila liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.
Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunamehu ja turkkilainen jukurtti. Kuumenna ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti