lauantai 24. tammikuuta 2015

Paprika-rosmariinilevite

Lopetin jokin aika sitten, ehkä kesällä, voileipärasvojen ostamisen. Jääkaapista löytyy leipomis- ja ruoanlaittosyistä aina voita, jolla herkuttelen uunituoreen leivän kanssa. Muuten pyrin päällystämään voikkarini kasviksilla, siemenillä, pavuilla ja pähkinöillä (ja joskus hillolla). Uusiin suosikkileivänpäällisiini kuuluvat muussattu avokado (mansikoiden kera tai ilman), hummus – ja tämä paprika-rosmariinilevite.

Paprikalevite in action: hapanleivän päällysteenä

Makeaksi paahdettua paprikaa, tuoretta rosmariiniä ja auringonkukansiemeniä yhdistävän levitteen resepti löytyy Green Kitchen Stories -bloggareiden The Green Kitchen -kirjasta.

Paprika-rosmariinilevite
  • 3 punaista paprikaa
  • 75 g auringonkukansiemeniä
  • hyppysellinen cayenne-pippuria
  • suolaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Puolita paprikat ja poista siemenet. Aseta paprikanpuolikkaat pellille tai uunivuokaan ja paahda uunissa noin 40 minuuttia kunnes paprikat alkavat mustua. Anna jäähtyä.
Paahda auringonkukansiemenet, suola ja cayenne-pippuri kuivassa paistinpannussa ja kumoa lautaselle jäähtymään. Kuori jäähtyneet paprikat. Soseuta paprikat, auringonkukansiemenet, sitruunamehu ja rosmariininlehdet blenderissä tai sauvasekoittimella. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai sitruunamehua. Säilytä lasipurkissa jääkaapissa.

Paprikalevite aamiaispöydässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti